You are here
Home > ATP >

Csoda, ahogy Fritz élete első ATP 500-as döntőjébe jutott

Más meglepetések is voltak szombat hajnalban Mexikóban az ATP és a WTA tornán. Ami nem volt az Rafa Nadal nagyon sima sikere Grigor Dimitrov ellen. A női versenyben pedig egy 17 éves csillag ragyogása tette emlékezetessé a torna utolsó előtti napját.

Menjünk sorba. A sportág alapmondása, hogya „Soha ne add fel”, és hogy „Akkor van vége egy meccsnek, amikor az utolsó pontot is beütötték.” Hát, ezt tapasztlhatta meg John Ismer, amikor az első szettben kétszer, majd a másodikban harmadszor is brékelt Taylor Fritz ellen. 62 42-re vezetett, és talán a fejében már az motoszkált, mit fog a döntőben tenni, amikor ellenfele egyszer csak valami egészen más fokozatra kapcsolt.

A 22 éves Fritz innen fordított, és végül 26 75 63-as sikert aratott a 34 éves Isner ellen, élete első ATP 500-as tornadöntőjébe jutott.

Amikor John egy kis szünetet tartott, elhatároztam, hogy megváltoztatom a return pozíciómat. Láttam rajta, hogy magabiztos, próbáltam egy kicsit megijeszteni, de bevallom, szerencsém is volt. Szeretném megnyerni életem első ATP 500-as döntőjét, akárki is lesz az ellenfél”

mondta a meccs után Fritz.

Nadal lesz, aki sok esélyt nem hagyott Dimitrovnak. Egy óra 44 perc alatt nyert. Bár az első szettben ő veszítette el előbb az adogatójátékát, gyorsan kétszer vissza is vette. A második szett is hasonlóan alakult, itt már Dimitrov így 20-ra is vezetett, onnantól viszont nem nyert szervagémet, és végül 63 62-es vereséget szenvedett. Fritz és Nadal még sosem játszottak egymás ellen.

Egy pillanatra maradjunk még Acapulcóban, és tekintsünk át a női versenyekre, ahol folytatódott egy 17 éves kanadai lány Hamupipőke története. Leylah Fernandez a selejtezőből egészen a döntőig jutott. A fiatal lány egészen zseniális idénykezdetnek örülhet. Élete első Grand Slam tornáján felküzdötte magát az Australian Open főtáblájára. Akkor kapta fel a világ a fejét, amikor a tavaly még főleg ITF-versenyeken pontokat gyűjtögető fiatal kanadai, a Fed Kupa-selejtezőben legyőzte Belinda Bencicet, a svájciak kiválóságát.

Az acapulcói selejtezőben sem talált legyőzőre, majd Stojanovic, Hibino, Potapova és szombat hajnalban, a szabadkártyával eddig eljutó, mexikói Zarazua sem tudta megállítani, 63 63 lett a vége. Hét meccse legyőzhetetlen, 2020-ban 13 mérkőzés és 10 győzelem a mérlege, a világranglistán már a 190. helynél tartó tehetségnek. Ha Bianca Andreescu is egészséges lesz, félelmetes csapata lehet majd Kanadának. Fernandez ellenfele a döntőben a brit Heather Watson lesz

Vélemény, hozzászólás?

Top