You are here
Home > ATP >

Djokovicot 20 meccse senki sem tudja legyőzni

Azt már mindenki tudja, hogy Novak Djokovic nyerte a Dubai Duty Free Tennis Championshipet. Nole 63 64-re verte Stefanos Tsitsipast. Aryna Sabalenka pedig 11 meccse veretlen Premier 5-ös tornán. A két döntő legfontosabb momentumai.

Djokovic az első szettben a lehető legjobbkor, 43-as vezetése után után vette el a görög adogatását, majd a sajátját simán behúzva vezetett 1-0-ra. A második szettben itt is, ott is volt elveszített adogatójáték, most 44 után jött az újabb Djokovics-brék, majd a kiadogatott szervagém, ráadásul semmire. Mindez azért elég gyorsan, 79 perc alatt.

Djokovic ezzel 3-2-re vezet Tsitsipas elleni örökmérlegben. A szerb sorozatban a 20. meccsét nyerte meg, ez karrierje során a hetedik húszmeccses sorozat. Legutóbb 2018-ban volt ilyen, a leghosszabb a 2010-11-es, 43 győzelemből álló sorozat. Az a Szerbia-Franciaország Davis Kupa meccsel kezdődött 2010. novemberének végén, és a Roland Garros döntővel, 2011. június 5-én ért véget. Párizsban Roger Federertől kapott ki. Közben megnyerte az Australian Opent, Dubajt, az Indian Wells-i és a miami 1000-es tornát. Belgrádban, majd később Madridban és Rómában két újabb ezresen lett első.

Djokovic amúgy 2009, 2010, 2011, 2013 után ötödszer lett a torna bajnoka, és ugyancsak ötödször fordult elő, hogy az első két kiemelt vívta a döntőt. Először nyert az első kiemelt. Djokovic korábban egyszer kikapott első kiemeltként (2015, Federer ellen), egyszer nyert második kiemeltként (2011, megint Federer ellen).

Érdekesség, még, hogy Djokovic és Tsitsipas eddig kizárólag csak ATP 1000-es tornán meccseltek, ez volt az első 500-as. Djokovic a negyedik játékos, aki idén a második tornát nyerte meg, Cristian Garina, Gael Monfils és Andrey Rublev a másik három. Ez volt Nole 79. tornagyőzelme karrierje során.

A fehérorosz Aryna Sabalenka egymás után a második Premier 5-ös tornáját nyerte meg, miután 63 63-ra verte, az éppen a 28. születésnapját ünneplő Petra Kvitovát Dohában. Sabalenka kiválóan adogatott, egyetlen szervagémet sem veszített, miközben háromszor vette el cseh ellenfele adogatását. Hétszer hárított bréklabdát.

A 21 éves Sabalenka az elmúlt fél év során a harmadik tornagyőzelmét húzta be, a 2018-as dohai bajnokot verte a döntőben. A fehérorosz lány 21 nyerő ütéssel, hét ásszal, 15 ki nem kényszerített hibával harcolta ki a sikert. 11 meccse veretlen Premier 5-ös tornán, miután tavaly szeptemberben, Wuhanban sem kapott ki senkitől.

Vélemény, hozzászólás?

Top