You are here
Home > Magyar csapat >

Babos Timi kiesett Lyonban

A legjobb magyar teniszező, Babos Timi ezen a héten Lyonban, a 275 ezer dolláros, WTA International tornán szerepel. Első ellenfele a selejtezőből érkezett román Irina Maria Bara volt. A szetthátrányt még sikerült kiegyenlíteni, a döntő játszmában a brékhátrányt már nem, 2 óra 44 perc 63 67(2) 64-re nyert a világranglista-168. helyén álló román játékos.

Babos Timi az első szettben két szép szervagém után hozta az adogatását, de 22 után elment a harmadik, pedig még bréklabdát is hárított. Aztán a román lány 53-as vezetésénél megint jött egy rontott adogatójáték Timitől, és 43 perc után odalett a szett.

A második szettben is Bara jutott először brékelőnybe, ráadás 34 után, de ezt sikerült gyorsan visszavenni. Két szép adogatás után így viszont rövidítés lett. Ebben viszont Timi abszolút jobb volt, Bara ellen négy minibrékje is volt, így 53 percnyi játék után, sikerült visszajönni a meccsbe.

A harmadik szett előtt edzői segítséget kért, majd ő kezdte az adogatást, amit sikerült hozni, aztán Bara is, majd jött egy iszonyat hosszú gém, csak a 19. adogatás után dőlt, el, hogy Bara ismét lebrékelte Timit. Aztán Bara 32-es vezetésénél már orvosi segítségre is szükség volt, Timi a derekát fájlalta.

A folytatásban, 53-as román vezetésig mindenki hozta az adogatását, Timi ugyanakkor többször is megállt egy-egy labdamenet után, fájdalmas arccal. Az adogatás még jött, aztán viszont Barának volt két meccslabdája. A másodikat megcsinálta, Timi az első körben búcsúzott.

Vélemény, hozzászólás?

Top